Werkzoekenden, carrièreswitchers, studenten en andere geïnteresseerden kunnen op vrijdag 17 november 2023 terecht in Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk. Op het gratis Werkfestival Steenwijkerland presenteren bijna vijftig werkgevers zich en zij maken  graag kennis met misschien wel hun toekomstige medewerkers. Wat het evenement uniek maakt, is dat iedereen gebruik kan maken van SkillsCV. Deze app koppelt iemands talenten aan de vacatures van de aanwezige bedrijven.

Gelijke kansen op de arbeidsmarkt
SkillsCV is uniek in Nederland, omdat de app niet kijkt naar rapportcijfers of schooldiploma’s. Op basis van ingevulde ervaringen, vaardigheden en opleidingen van de deelnemer bepaalt de app welke vacatures of stageplaatsen het beste passen. Daarmee biedt SkillsCV voor iedereen gelijke kansen op de arbeidsmarkt, of je nu zonder baan zit, van baan wilt wisselen of je wilt laten omscholen. Tijdens het Werkfestival Steenwijkerland kan iedereen die dat wil een gratis profiel aanmaken op SkillsCV.

Wethouder Harmsma nodigt iedereen uit mee te doen
Wethouder Bram Harmsma: ‘In deze krappe arbeidsmarkt moet je met een andere bril durven kijken naar het werven van personeel. Het is geweldig dat we tijdens het Werkfestival deze slag al maken, door te kijken naar iemands talenten, skills en interesses. Want zeg nou zelf: wanneer jij een baan hebt die écht bij je past, presteer je het beste! Daarom is de juiste match ook zo belangrijk. Het is niet alleen voor de werkgever en medewerker een win-winsituatie, maar voor de hele regio. Ik nodig iedereen daarom van harte uit om langs te komen op het Werkfestival. Wie weet vind jij jouw droombaan bij ons in Steenwijkerland.’

Volop vacatures in Steenwijkerland
De vijftig aangemelde bedrijven en organisaties hebben gezamenlijk meer dan 200 vacatures en gaan daarom graag met bezoekers in gesprek. Voor zowel bedrijven als potentiële werknemers een uitgelezen kans om elkaar op een informele manier te ontmoeten. Naast het aanmaken van een profiel op SkillsCV kunnen bezoekers ook een profielfoto laten maken voor hun cv of LinkedIn-profiel.

Krappe arbeidsmarkt
Regio Zwolle, waar Steenwijkerland onderdeel van uitmaakt, behoort tot een van de beste economische regio’s van ons land. Maar net als in de rest van Nederland hebben ook hier veel bedrijven door de krappe arbeidsmarkt te maken met een tekort aan personeel. Aanleiding voor gemeente Steenwijkerland, Business Club Steenwijkerland, Werkgeversservicepunt Regio Zwolle en Upgrade jezelf Regio Zwolle om de handen ineen te slaan en het Werkfestival te organiseren.

Een leven lang ontwikkelen
Het talentgericht werven van SkillsCV past bij het doel om samen met overheid, ondernemers en onderwijs voor een inclusieve en wendbare arbeidsmarkt te zorgen. Dat doet Regio Zwolle door in te zetten op een leven lang ontwikkelen. Met andere woorden: voor iedereen die dat wil of nodig heeft – werkgevers, werknemers, zzp’ers en werkzoekenden – zijn er mogelijkheden voor bij- of omscholing.

Iedereen is 17 november welkom in Rabo Theater De Meenthe
De deuren van het Werkfestival Steenwijkerland in Rabo Theater De Meenthe (tegenover NS-station Steenwijk) zijn op vrijdag 17 november van 14.00 tot 20.00 uur geopend. Meer informatie, het programma en een lijst van deelnemende bedrijven is te vinden op www.werkfestivalsteenwijkerland.nl