Ondernemers Steenwijkerland klaar voor Werkfestival
Meer dan 50 bedrijven en organisaties presenteren zich

Rabo Theater De Meenthe staat vrijdag 17 november bol van de activiteiten tijdens de tweede editie van het Werkfestival Steenwijkerland. Werkzoekenden, carrièreswitchers, studenten en iedereen die geïnteresseerd is kan tussen 14.00 en 20.00 uur kennismaken met meer dan vijftig bedrijven en organisaties uit de gemeente Steenwijkerland.

Enthousiasme deelnemende bedrijven groot
Afgelopen donderdag kwamen de standhouders samen om zich voor te bereiden, te leren van de successen van vorig jaar en om de laatste losse eindjes aan elkaar te knopen. Niet alleen het aantal vacatures in Steenwijkerland is groot ook het enthousiasme van de deelnemers was duidelijk aanwezig. Zij hebben er zin in om zich te presenteren tijdens het Werkfestival en maken graag kennis met zoveel mogelijk belangstellenden.

FUN FOOD WORK
Het Werkfestival Steenwijkerland is een dynamisch evenement waar op een gezellige, energieke en creatieve manier werken in de gemeente Steenwijkerland centraal staat. Geen traditionele banenmarkt maar een compleet festival vol verrassingen. Dit jaar wordt een breder programma aangeboden dat nog beter past bij de verschillende doelgroepen die er zijn. Het thema is ‘Fun, Food, Work’.

Labyrint wijst de weg
Bezoekers kunnen in een ongedwongen sfeer nieuwe contacten vinden, lekker eten, genieten van entertainment, een nieuwe profielfoto laten maken, LinkedIn Advies krijgen of het CV laten checken. En dat zijn nog maar een paar voorbeelden. De evenementenhal van Rabo Theater De Meenthe is op een bijzondere manier ingericht. Iedereen gaat door een labyrint en komt op een verrassende manier langs de deelnemende bedrijven, die zich elk van hun beste kant laten zien. Onderweg is er leuks en lekkers.

Kans op een nieuwe toekomst
Het is zomaar mogelijk een nieuwe (werk)toekomst te vinden. Onderzoek leert dat 80% van de werkenden een switch zou willen maken naar een andere baan. Hier zijn vaak hele goede redenen voor. Denk aan niet meer in de file staan, maar quality-time voor het gezin, minder verantwoordelijkheid willen of juist aan het plafond zitten en wel door willen groeien. Niet iedereen heeft zin, gunt zichzelf tijd of is bereid om stappen te zetten. Een bezoekje aan het Werkfestival kan meteen resultaat opleveren.

Scholieren bijten spits af
Meer dan 400 leerlingen van de bovenbouw van RSG Tromp Meester en SG Eekeringe bijten het spits af en hebben de primeur. Zij betreden vanaf 10.00 uur, in groepen en onder leiding van een coach, het festivalterrein waar zij een Elf-Bedrijven-Tocht volgen. Ieder bezoek aan een bedrijf levert een stempel op en inzicht in wat voor beroepen er allemaal zijn. Ze kunnen zich alvast oriënteren op de arbeidsmarkt of zich beter voorbereiden op een opleiding die ze willen gaan volgen. Voor bedrijven zijn dit waardevolle contacten voor het invullen van stageplekken en bijbanen. En wie weet een vaste baan in de toekomst? Aanmelden voor dit gratis evenement is niet nodig. Iedereen kan vanaf 14.00 uur zo en zonder enige verplichting binnenlopen en zich laten inspireren. 

Het Werkfestival Steenwijkerland is onderdeel van de Week van de Ondernemer. Naast het Werkfestival wordt ook het Business Gala Steenwijkerland op vrijdagavond 10 november gehouden.

Meer informatie, het programma en een lijst met deelnemende bedrijven is te vinden via www.werkfestivalsteenwijkerland.nl