Vrijdag 16 november wordt de Backstage bij … Dag georganiseerd. Een nieuw initiatief van de gemeente Steenwijkerland in samenwerking met IGSD, de Business Club Steenwijkerland en KopTop. De organisatie is in handen van studenten van de WaterReijk Academie, die al een aantal weken bezig zijn met de voorbereidingen. Ruim 300 scholieren van RSG Tromp Meesters en CSG Eekeringe gaan deze dag op pad om een kijkje te nemen bij verschillende bedrijven. Ook 30 werkzoekenden doen via de IGSD mee en gaan zich oriënteren op een nieuwe baan.

Vraag naar vakmensen is groot
Zo’n vijftien bedrijven in Giethoorn en Steenwijk zetten de deuren open en laten de leerlingen en werkzoekenden kennismaken met het werken in de horeca, maakindustrie of de techniek. De vraag naar vakmensen is in deze sectoren groot, de deelnemende bedrijven werken dan ook graag mee om deze dag tot een succes te maken. Doel is om de scholieren te helpen om een goede en weloverwogen keuze te kunnen maken voor een vervolgopleiding of baan. De werkzoekenden worden intensief begeleid en krijgen een gedegen voorbereiding. Er staat vooraf voor hen een sollicitatietraining op het programma, er wordt een professionele profielfoto gemaakt en in samenwerking met de kringloopwinkel Steenwijk wordt ervoor gezorgd dat zij een goede eerste indruk achterlaten.

Week van de Ondernemer
De Backstage bij … Dag is onderdeel van de Week van de Ondernemer Steenwijkerland. Van 9 t/m 16 november worden er allerlei activiteiten, bijeenkomsten en symposia aangeboden. Het volledige programma is te vinden op www.wvdo-steenwijkerland.nl