Dag van het Toerisme in teken van evenwichtige ontwikkeling
Vooruitlopend op de nieuwe visie op Toerisme & Recreatie voor Steenwijkerland organiseren KopTop en Koninklijke Horeca Nederland de Dag van het Toerisme op maandag 11 november. Tijdens een inspirerende bijeenkomst met als thema ‘Steenwijkerland overal aantrekkelijk’ zijn Anouk van Eekelen en Eduard Pieter Oud te gast in de Grote Kerk in Blokzijl.

Steenwijkerland overal aantrekkelijk
Anouk van Eekelen is Director Destination Development bij het Nederlands Bureau voor Toerisme. Met haar team jaagt zij innovaties aan en stimuleert en versterkt het toeristisch aanbod in Nederland. Vorig jaar ontwikkelde het bureau samen met het NBTC ‘Perspectief 2030’ een nieuwe visie op de bestemming Nederland. Bedoeld om iedere Nederlander, zowel bezoekers, bedrijven als ook bewoners, te laten profiteren van het toerisme; ‘Nederland overal aantrekkelijk’. Deze middag komt de vraag naar voren hoe dit vertaald kan worden naar de lokale visie. Hoe kan een evenwichtige ontwikkeling van toerisme in heel de gemeente Steenwijkerland worden gestimuleerd? Een actueel en inspirerend onderwerp met stof tot nadenken.

Waarom zou ik daar heen gaan?
Eduard Pieter Oud borduurt hier verder op voort. Als oud zakelijk directeur van Amsterdam Marketing en inmiddels ad interim-directeur van Alkmaar Marketing weet hij als geen ander hoe de focus te verplaatsen van drukbezochte trekpleisters naar andere pareltjes in de regio. Oud deelt zijn ervaringen en kennis graag om zo bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van het toerisme in heel Steenwijkerland. De dag wordt afgesloten met een walking diner langs verschillende restaurants in Blokzijl.

Week van de Ondernemer
De Dag van het Toerisme is onderdeel van de Week van de Ondernemer Steenwijkerland. Van 8 tot en met 15 november organiseert de gemeente Steenwijkerland in samenwerking met verschillende ondernemersverenigingen allerlei bijeenkomsten en activiteiten. Kennisdelen, kennismaken, inspiratie en ontmoeten staan centraal.