Donderdagochtend 19 november gaan ondernemers uit de gemeente Steenwijkerland in gesprek met Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland. Vanuit Den Haag neemt hij deel aan het Online Ondernemersontbijt Steenwijkerland waar ook wethouder Bram Harmsma en de voorzitters van de verschillende ondernemersorganisaties aansluiten. Het is dé mogelijkheid om ervaringen en zorgen te delen en rechtstreeks vragen neer te leggen bij deze bestuurders. Ondernemers die willen deelnemen, kunnen zich aanmelden via www.wvdo-steenwijkerland.nl. Er is onbeperkt plaats maar snel aanmelden loont. De eerste 100 deelnemers ontvangen die morgen, op de (thuis)werkplek, een uitgebreid ontbijt.

Het Online Ondernemersontbijt is een initiatief van de gemeente Steenwijkerland in samenwerking met de organisatie van de Week van de Ondernemer. ‘Normaliter staat half november deze speciale week op de agenda’, zegt Theo Bouius, accountmanager van de Business Club en lid van de projectgroep. ‘Corona gooit echter roet in het eten. Het is niet mogelijk en verantwoord om fysieke bijeenkomsten te organiseren. Dat is jammer maar het is niet anders. Samen met de ondernemersorganisaties en netwerken in onze gemeente zijn er prachtige plannen gemaakt, deze gaan nu in de ijskast voor volgend jaar.’

Met het deelnemen van Jacco Vonhof aan de Online Ondernemersontbijt heeft de organisatie het boegbeeld van ondernemend Nederland in huis gehaald. ‘We zijn er trots op dat Vonhof de moeite neemt en tijd vrijmaakt om in deze bijzondere en hectische periode zijn ervaringen met ons te delen. We verwachten dan ook dat veel ondernemers online meedoen’, aldus Bouius.

Wethouder Bram Harmsma is blij dat de ondernemers de mogelijkheid hebben om op deze nieuwe manier met elkaar verbonden te zijn. ‘Dat is juist in deze tijd super belangrijk. Met elkaar in gesprek zijn, van elkaar leren, samen kansen pakken. De online-bijeenkomst biedt daar alle ruimte voor.’ De wethouder roept iedereen dan ook op om vooral mee te doen aan het initiatief. ‘Ik hoop veel ondernemers online te zien. Het is belangrijk om in “business te blijven”. Als we elkaar daarbij kunnen helpen en ondersteunen dan is dat een groot goed.’

Aanmelden en meer informatie

Aanmelden voor het Online Ondernemersontbijt kan door een mail te sturen naar info@wvdo-steenwijkerland.nl of door het formulier op www.wvdo-steenwijkerland.nl in te vullen. Hier is ook meer informatie te vinden. De eerste 100 aanmeldingen worden beloond met een ontbijt. Geef daarom het adres door bij aanmelding. Voor aanvang van de bijeenkomst wordt een link gestuurd om deel te nemen.