Klaas Pompstra Ondernemer van het Jaar 2019 van de Gemeente Steenwijkerland

De 56-jarige Klaas Pompstra van Metaalbedrijf J. Pompstra uit Oldemarkt is de Ondernemer van het Jaar 2019 van de gemeente Steenwijkerland geworden. Het bedrijf is gevestigd aan de industrieweg in Oldemarkt en kan zeker als ‘een pareltje’ in de Kop van Overijssel worden beschouwd.

De keuze van de jury is vrijdagavond tijdens het Business Gala in De Meenthe bekend gemaakt en toegelicht door juryvoorzitter Theo Bouius. Metaalbedrijf J. Pompstra is gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van bijzondere staalconstructies, trappen en hekwerken. Het bedrijf heeft zich door de jaren heen bewezen als betrouwbare partner en belangrijke toeleverancier in het maken van uitdagende staalconstructies voor de woning- en utiliteitsbouw.

Het door Johannes Pompstra in 1966 opgezette familiebedrijf, wordt geleid door zoon Klaas Pompstra die vanaf 1984 actief is binnen het bedrijf. Het is een echt familiebedrijf met korte lijnen waardoor het snel kan schakelen. Zijn echtgenote Lammy houdt zich met de administratie bezig. Samen met de 15 medewerkers staan hoogwaardige service en kwaliteit voorop, dit alles onder de noemer ‘Sterk in staal’.

Als vormgever in staal heeft Pompstra een naam hoog te houden, waarbij met name veel eer wordt behaald met afwijkende opdrachten. Zoals een brug over de Vecht bij Hardenberg en een brug met trap bij een metrostation in Amsterdam. Tevens zijn ware kunstwerken de 23 meter hoge uitkijktoren nabij de Woldberg, gesitueerd langs de A32 in de richting Wolvega. Vergelijkbare constructies staan in de regio o.a. in Smilde en Zeewolde.

Klaas Pompstra is maatschappelijk actief in diverse besturen en vrijwilligersorganisaties. Zo is hij 30 jaar als vrijwilliger actief geweest bij de plaatselijke brandweer. Tevens is hij een belangrijke vertolker van de belangen van ondernemend Oldemarkt, eerst in de Parkmanagementorganisatie en aansluitend in de Business Club Steenwijkerland. Klaas Pompstra is voor zijn vrijwilligersactiviteiten koninklijk onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau

Juryvoorzitter Theo Bouius sprak van een grote onderlinge betrokkenheid in het bedrijf, dat maatschappelijke, culturele en sportactiviteiten in de regio ruimhartig steunt. ‘Een voorbeeldonderneming’, aldus Bouius, ‘die ook optimaal voldoet aan de wensen en eisen van de opdrachtgevers, die men snel en flexibel van dienst kan zijn.’

Samenstelling jury
De uit vier personen gevormde jury van deze eenentwintigste verkiezing bestond  uit Alfred Peterson (hoofd Economie en Cultuur van de provincie Overijssel), Harm Vredenburg namens de Business Club Steenwijkerland, Theo Bouius namens de Rabobank, alsmede de winnaar van vorig jaar, Renee Rook van Rook Pijpleidingbouw uit Heetveld.