Dinsdag 13 november krijgen de agrarische ondernemers antwoord op deze vraag tijdens de Dag van de Agro. Als onderdeel van de Week van de Ondernemer biedt LTO Noord afdeling Steenwijkerland een gevarieerd programma aan. ’s Middags wordt eerst gestart met een bezoek aan de schapenmelkerij van de familie De Lange in Scheerwolde. De bezoekers krijgen een rondleiding over het bedrijf en er wordt uitleg gegeven hoe de familie hun eigen producten met de merknaam ‘Weerribbenschapenzuivel’ succesvol op de markt brengt.

In de agrarische sector wordt een zo laag mogelijke CO2 footprint steeds belangrijker gevonden. Vanuit leveranciers en afnemers wordt aan agrarische ondernemers gevraagd om een zo klein mogelijke bijdrage te leveren in de CO2 footprint. Pius Floris van Plant Healt Cure vertelt er ’s avonds meer over in ‘De Wielewaal’ in Scheerwolde. Floris weet als geen ander wat bodemleven doet en hoe de bodem en planten gezond gemaakt kunnen worden door het bodemleven in te schakelen. Hij is ervan overtuigd dat boeren geld gaan verdienen door het vastleggen van CO2 in de bodem met gezondere gewassen. Iedereen die belangstelling heeft voor dit onderwerp krijgt antwoord op de vraag; ‘Hoe verdien je geld in de bodem’.

De Dag van de Agro is onderdeel van de Week van de Ondernemer Steenwijkerland. Van 9 t/m 16 november worden er allerlei activiteiten, bijeenkomsten en symposia aangeboden. Het volledige programma is te vinden op www.wvdo-steenwijkerland.nl