Film ‘Veearts Maaike’ te zien tijdens Week van de Ondernemer
Van 8 t/m 15 november organiseert de gemeente Steenwijkerland in samenwerking met de verschillende ondernemersorganisaties de Week van de Ondernemer. Een unieke week vol met activiteiten. Op dinsdagavond 12 november, tijdens de Dag van de Agro, biedt LTO Noord afdeling Steenwijkerland iedereen de gelegenheid om de film ‘Veearts Maaike’ te zien.

Deze film toont hoe ontroerend het samenspel tussen veearts en boeren kan zijn en biedt een unieke inkijk in het echte Nederlandse boerenleven. Filmmakers Jan Musch en Tijs Tinbergen hebben de vrouwelijke veearts ongeveer drie jaar gevolgd in haar dagelijkse praktijk als rundveedierenarts tussen de boeren. De gesprekken aan de keukentafel komen aanbod, het uitvoeren van een keizersneden en de strijdt voor minder antibioticagebruik. Een prachtige film die afgelopen juni in première ging en nu gratis te zien is in het Kulturhus in Giethoorn.

Iedereen is van harte welkom deze avond. De ontvangst is om 20.00 uur met een kop koffie en de film gaat om 20.30 uur van start. Reserveren is aan te raden. Gratis toegangskaarten verkrijgbaar via www.wvdo-steenwijkerland.nl.