In navolging van de landelijke toerismetop organiseren KopTop en KHN een ‘dag van het toerisme’ in Steenwijkerland op maandag 12 november aanstaande. Deze dag maakt een onderdeel uit van de week van de ondernemer in de gemeente Steenwijkerland van 9 t/m 16 november.

Roel van Hoorn, voorzitter van KopTop vertelt enthousiast: ‘Horeca- en recreatieondernemers in de gemeente Steenwijkerland mogen deze dag niet missen. Samen met KHN afdeling Steenwijkerland hebben wij een uniek programma voor de ondernemers in Steenwijkerland samengesteld. Wij willen ondernemers informeren en inspireren over thema’s die voor hen belangrijk zijn’.

27 miljoen wat gaan we daarom doen?
Michiel Sweere, vice voorzitter KHN afdeling Steenwijkerland vult aan: ‘wij hebben top ondernemers in de gemeente Steenwijkerland en alleen door samen te werken blijven we ons als gebied onderscheiden’. De gemeente Steenwijkerland heeft het bidbook ‘Land van Weerribben en Wieden: Poort naar Overijssel’ opgesteld. Doel is om samen met het Rijk en de Provincie te investeren in het gebied. Onder andere zal geïnvesteerd worden in de stimulering van de verblijfsduur van toeristen, verschillende park & rides en in verbetering van de verbindingswegen van en naar Giethoorn. Wethouder Harmsma werkt deze plannen graag uit met de ondernemers, zodat we er samen een succes van kunnen maken. In totaal gaat het bidbook over 27 miljoen. De vraag is dan ook ‘27 miljoen wat gaan we daarmee doen?’

Sectorspecialist Jos Klerx
Jos Klerx, Sectorspecialist Horeca & Recreatie van de Rabobank, neemt de ondernemers mee in de actuele trends en ontwikkelingen in de Horeca & Recreatie sector. Waar moet je als ondernemers in de sector op inspelen en met welke bedreigingen moet je rekening houden?

Diner verzorgd door verschillende horecaondernemers
Aansluitend vindt er een gezamenlijk diner plaats, verzorgd door verschillende horecaondernemers.
Roel van Hoorn benadrukt ‘KopTop en KHN afdeling Steenwijkerland organiseren deze bijeenkomst gezamenlijk, maar u hoeft geen lid te zijn om deel te nemen aan deze activiteit. Alle horeca- en recreatieondernemers zijn van harte welkom’. Aanmelden kan via info@koptop.nl.

Ondernemend Noaberschap
KopTop en KHN hebben begin dit jaar de provinciale subsidie ‘ondernemend noaberschap’ toegekend gekregen. Deze subsidie heeft als doel de samenwerking tussen ondernemers te bevorderen en de business ontwikkeling te stimuleren. Deze dag van het toerisme is de eerste bijeenkomst die KopTop en KHN vanuit deze subsidie organiseren. Bijeenkomsten met thema’s als top-stageplekken, het aantrekken van personeel en mobiliteit zullen nog volgen.